Przepis dla tych, którzy pragną się zmierzyć ze zmorą dzieciństwa, jaka są kostki rybne. Będziemy się wyżywać.
* 3 kostki rybne z mintaja ( ok. 400 g)
* 700 g ziemniaków ugotowanych i rozgniecionych
* 2 jajka
* 3 łyżki mąki
* bułka tarta do obtoczenia
* pieprz, sól do smaku
* 1 łyżeczka kolendry
* 1/4 łyżeczki zmielonej papryczki chilli
Kostki rybne podsmażyć krótko, aby tylko przestały być surowe. Rozgnieść je widelcem. Do jednej miski wrzucić ryby, ugniecione ziemniaki, przyprawy, jajka i mąkę. Wymieszać dokładnie. gdyby masa była nieco zbyt rzadka, dosypać mąki.
Formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć.
Można podać z sosikiem czosnkowym (ale czegóż nie można podać z sosikiem czosnkowym?).
0 komentarzy:
Prześlij komentarz