![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXMpuZj3J9iJX2jmiw3ITGdVU5g-dcaoWQG2peJCHNlwxnUH99SlfmIaAL3Yx_vxtUiqgShy20twJA7YpinRTO-b7eTv8m7hWiqtcuxvLZhrogVDdNRn8AioyWdIT90yfxkRCDerJBjZo/s200/IMAG0105.jpg)
Przyczynę ilustruję obrazkiem:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYOXYYF7uWiRh8zppsZS5zUzHZ3J-vq24E4b1rRwNwi3ncvjAhV6q80s236WF6FuCwlhNoBXHhcP6ZVOuL4RdvTc8lP3p7g5SLzUwzJKwHptayBhL9OMvowowQ9wFqN_8Z4Y2wWnhzypI/s200/IMAG0092.jpg)
A teraz wersja dla 15-minutowców:
* 200 g mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1-2 łyżeczki cynamonu(w zależności od użytych gruszek)
* 100 g masła
* 150 g cukru pudru
* 3 jajka
* 1/3 szklanki mleka
* gruszki cynamonowe (po ok 1-rocznym "przegryzieniu")lub 1-2 gruszki świeże
* 1/2 szklanki bułki tartej
Gruszki można pokroić w kosteczkę i wymieszać z ciastem (dobre wyjście do wersji muffinkowej - gdyby kogoś naszła ochota piec babeczki a nie ciasto) lub poukładać na wierzchu (lekko wciskając w ciasto). Piec ok. 35-45 minut.
0 komentarzy:
Prześlij komentarz