Ryż trzeba znaleźć, jabłka prażone lub dżem jabłkowy odszukać, mleko wydoić, cukier i cynamon zdobyć. Macie to wszystko? Najedzeni zatem będziecie.
Ryż trzeba ugotować, ale to każdy głupi się domyśli. Należy gotować na mleku, ale to dobre dla masochistów, co zamiast zajmować się śliczną żonką / dziewczyną / kochanką wolą stać przy garze i mieszać pulpę. Jeśli nimi nie jesteście, to gotujcie ryż na wodzie, aż będzie nieco twardawy. Odcedzić należy i dogotować na mleku z dodatkiem cukru waniliowego.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkU2aCag3BRUBmjqtck53bRBMLgyh19RKXj0iSoDxWjGBruplKAbbkgar1HtBBYwLyhNlgOHcsFtvW5e8gdlp4nsMmAALtavOUdjxbYLeGME_YNFcvjeneA6ovZ8YadM7jnbgEDK-Z_48/s200/IMAG0043.jpg)
Zapiekanka ryżowa:
- 500 g ryżu
- mleko
- 1l jabłek prażonych / dżemu jabłkowego
- cukier waniliowy
- cynamon
- śmietana 18%
Amen.
0 komentarzy:
Prześlij komentarz