Do przygotowania ciastek z nadzieniem jabłkowym potrzebne będą:
* 250 g mąki
* 2 łyżki "słodziwa" (np. syropu ryżowego)
* 1 jajko
* 2 łyzki kokosu
* 100 g masła
* mleko (opcjonalnie, gdyby ciasto było za suche)
* 1 jabłko
* 1/3 łyżeczki cynamonu
Składniki ciasta zagnieść, uformować dwa walce i wstawić do lodówki na 30 min. Jabłko zetrzeć na grubym oczku tarki, wymieszać z cynamonem.
Ciasto pokroić na plastry, każdy rozwałkować. Kłaść nadzienie jabłkowe na jednym plasterku ciastka, przykryć drugim i zlepić mocno brzegi.
Piec ok. 15-20 min. w temperaturze 180 stopni.
24 września 2016
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarzy:
Prześlij komentarz