W
trakcie seansu złych filmów (lub nie do końca złych, ale za to niezbyt
ambitnych) u przyjaciół prym wiodła produkcja “Zombie SS” oraz dwa sosy:
musztardowo-chrzanowy i czosnkowy. Żabie bardzo, ale to bardzo
smakowały, więc przy pierwszej nadarzającej się okazji powtórzyłam
wyczyn naszej gospodyni. Z tego miejsca Agacie za pomysł serdecznie
dziękuję.
Aby
zrobić sos chrzanowy, należy dokładnie wymieszać 2 łyżki chrzanu, 2 łyżeczki musztardy i 3 łyżki śmietany, a wszystko doprawić pieprzem.
Do
sosu czosnkowo-cebulkowego będzie potrzebne ok. 20-25 dag białego sera
(lub serka kremowego), który trzeba zmiksować z 3-4 łyżkami śmietany,
aby nabrał pewnej gładkości. Dolać mleka do uzyskania pożądanej
konsystencji, a następnie doprawić zieloną cebulką (lub szczypiorkiem),
4-5 ząbkami czosnku oraz pieprzem i solą.
0 komentarzy:
Prześlij komentarz