![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2LaWB2-_IdJTir7ze1kjFLJch1Sv8iWB2W1KFH4Tn-hI9OrhvEh4kXgHX7z7lm9LmrcEhjWvzKDS2CG-ICz_xr4jvhRoSCVUHRcIVwJBitFpzYrwJ7AA52yLfNej_6OjAZIL2zcSQ3Q/s200/IMAG0279.jpg)
* 10-15 dkg krewetek
* 2 łyżki soku z cytryny
* 2 spore awokado
* pół kubka śmietany 18%
* 2 łyżki ketchupu
* sól/pieprz
* masło i czosnek do obsmażenia krewetek
Krewetki krótko obgotować (ok. 3 min.), po czym usmażyć na maśle z czosnkiem, aż staną się rumiane. Śmietanę i ketchup wymieszać, doprawić pieprzem i solą.
Awokado ostrożnie przeciąć na pół i wyjąć pestkę. Wnętrze i brzegi posmarować sokiem z cytryny. Wystudzone krewetki wymieszać z sosem śmietanowym i nakładać do miseczek z awokado.
Podobno najlepsze po nocy spędzonej w lodówce (opinia Żaby - ja nie jadam krewetek).
0 komentarzy:
Prześlij komentarz