- 3 placki tortilla pszenne (czekamy, Martusiu, czekamy na placuszki kukurydziane!)
- ketchup do posmarowania placuszków
- dużo startego żółtego sera
- mozarella
- salami
- przyprawy
A teraz banalne wykonanie: placki ułożyć na brytfannie, wysmarować ketchupem, posypać żółtym serem, na to ułożyć salami i mozarellę i zapiekać ok. 15 min w temp. 170 stopni. Drugiego dnia z racji piątku jedliśmy tortille w wersji serowej, z dużą ilością żółtego sera, mozarelli i rokpola i też smakowały pysznie. Polecam w razie braku weny kuchennej.
2 komentarzy:
Kilka przepisów masz fajnych , Ale keczup do pizzy... to jak majonez do kawioru.
Pozostaje mi się cieszyć, że chociaż kilka przypadło do gustu. Co do pizzy - to nie "pizza", a twór pizzopodobny. Normalną pizzę polewam oliwą. Niemniej w kwestii dodatków nie jestem ortodoksem :)
Prześlij komentarz