25 lipca 2016

Sałatka z cebulą, papryką i kolendrą


Na dressing:
* 6-7 łyżek oliwy
* 1 łyżeczka gorczycy
* 2 łyżki wody
* 4 ząbki czosnku
* 1 papryczka pepperoni
* bazylia
* pieprz, sól


Dressing:
Papryczkę przekroić, usunąć nasiona i pokroić na drobną kostkę. Czosnek rozgnieść. Wymieszać z pozostałymi składnikami i odstawić na pół godziny, żeby smaki się przegryzły.

Do zrobienia sałatki potrzebne będą:
* sałata rzymska
* cebula czerwona
* czerwona papryka
* garść świeżej kolendry

Sałatka:
Sałatę  pokroić drobno. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Podobnie cebulę. Wymieszać dokładnie z kolendrą i dressingiem.

0 komentarzy: