25 lipca 2016
Sałatka z cebulą, papryką i kolendrą
Na dressing:
* 6-7 łyżek oliwy
* 1 łyżeczka gorczycy
* 2 łyżki wody
* 4 ząbki czosnku
* 1 papryczka pepperoni
* bazylia
* pieprz, sól
Dressing:
Papryczkę przekroić, usunąć nasiona i pokroić na drobną kostkę. Czosnek rozgnieść. Wymieszać z pozostałymi składnikami i odstawić na pół godziny, żeby smaki się przegryzły.
Do zrobienia sałatki potrzebne będą:
* sałata rzymska
* cebula czerwona
* czerwona papryka
* garść świeżej kolendry
Sałatka:
Sałatę pokroić drobno. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Podobnie cebulę. Wymieszać dokładnie z kolendrą i dressingiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarzy:
Prześlij komentarz