![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAH41RtQIw5PBpo7SBiarwn7s5hVjPrY2jvx4Tuuav5ABECzR87rfWoPdnnMAVHD28Ly9gHJ7TcvQ9JShNe6oE3D7pKrH2qG3iZ0mLIEDAl3RQBvXDJy_71ejHLKpeTHQFFLreZQ60nw/s200/SAM_5354.JPG)
Chlebek. Jak byłam młodsza (dużo młodsza), to się nabrałam na ten "chlebek", a to przecież nic innego, jak maślana rozpusta. Co najlepsze banalnie prosta do skonstruowania.
Potrzebne będą:
* 200 g masła
* 200 g mąki pszennej
* 60 g mąki ziemniaczanej
* 100 g cukru + cukier do posypania
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpEQoaHwjCvNFmvjl5EeBMVlSQBPGvmw5-Fvbdhjfb28T9d1eiQ1ftvHXXkaYOFRomotrzWqighuRqCDFV_0oYQe-_aZ8kl6VuOHbCWFgzmSOVazDjkbz5zv2h44rr-s0JI9_xSD167A/s200/SAM_5344.JPG)
Co do przygotowania: składniki ciasta zagnieść. Ciastem wyłożyć blaszkę prostokątną albo tortownicę. Ponakłuwać widelcem, zaznaczyć miejsca przecięcia (będzie się łatwiej kroiło po upieczeniu, bo ciasto się kruszy). Posypać z wierzchu cukrem, wstawić do piekarnika: 180 stopni, na ok 35-40 minut.
0 komentarzy:
Prześlij komentarz