Mam piękne zdjęcia truskawek, ale nalewka jeszcze nie doszła, więc pochwalę się nimi, jak już będę miała o czym pisać. A póki co słodki weekend:
BABECZKI SEROWO-CZEKOLADOWE
Przepis na 12 sztuk:
- 200 g mąki
- 100 g masła
- 2 łyżki cukru
- woda
Ze składników zagnieść ciasto, dolewać powoli wodę, tak żeby było miękkie i elastyczne. Wyłożyć ciastem foremki muffinkowe i schłodzić.
- 200 g sera (ja użyłam ricotty, ale może być jakikolwiek delikatny biały serek)
- 4 łyżki cukru
- 2 jajka
- 100 g rozpuszczonej i wystudzonej czekolady
- bita śmietana do dekoracji
Wszystkie składniki masy (poza bitą śmietaną) zmiksować dokładnie i napełnić nią wcześniej przygotowane foremki z ciastem. Piec ok 30-40 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu udekorować rozetkami z bitej śmietany.
5 lipca 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
1 komentarzy:
*ślini się*
Prześlij komentarz